logga

Rehabyoga

Medicinsk Yoga som rehabilitering på arbetsplatsen.

Har ni många långtidssjukskrivna på din arbetsplats? Har ni många sjukskrivningar p.g.a. utbrändhet eller andra stressrelaterade sjukdomar. Med Medicinsk Yoga får Du hjälp med att rehabilitera sjukskrivna tillbaks till hälsa igen. Sedan hösten 2004 rullar denna typ av verksamhet på svenska arbetsplatser bl.a. på Astra-Zeneca.
För att ett genuint läkande ska äga rum måste alla delar – kropp, sinne och själ inkluderas. Medicinsk Yoga handlar om att återskapa balans i dessa delar. Yoga beaktar och behandlar hela människan och har en bevisad effekt mot stress och ohälsa vilket bl.a. har framkommit vid ett samarbete mellan Institutet för Medicinsk Yoga, IMY, Stresshanteringskliniken på Karolinska Institutet. Yogabolaget i Åkersberga arbetar också framgångsrikt efter detta koncept.
Kursen pågår under 8 veckor där vi träffas under 1,5 timme per gång.
Vi kommer till Er eller Ni kommer till vårt yogacenter.
Pris: Begär offert. Vi rekommenderar minst fem personer i gruppen annars enskilt.

Enskild session i Medicinsk Yoga – Yogaterapi

Yoga kan fungera som en avancerad form av terapi och rehab. Utövande av yoga ger tydliga och mätbara effekter på hälsan, något som flera tusen studier över hela världen ända sedan början av 1900-talet tydligt visar. Yogan är holistisk i sitt synsätt och ser till hela människan, hela livssituationen, även känslor, kost, motion mm. Utifrån det yogiska (och kvantmekaniska) perspektivet är människan en komplex energivarelse, där de problem och krämpor vi får genom livet i grunden handlar om stopp och blockeringar i underliggande och grundläggande energiflöden. När vi genom utövande av yoga och meditation utför åtgärder på denna grundnivå så minskar/försvinner de symptom vi upplevde som”sjukdom”. Internationellt är yoga som terapi en stor och expanderande företeelse. IMY (Institutet för Medicinsk Yoga) har arbetat med yogisk terapi i Sverige sedan mitten av 1990-talet och deltagit i det mesta av den vetenskapliga forskning som skett på detta område.

Att komma på yogaterapi innebär att vi pratar igenom vad/vilka problemen är och hur yogan ser på dessa obalanser. Därefter ges ett enkelt yogaprogram som ska utföras i 40 dagar för att sedan utvärderas.

Skriv utE-post

Senaste aktuellt

mod-jobbet

Yogakurser

Yoga Nu erbjuder Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga, även kallad Mediyoga.
Mediyogan passar dig som behöver ta det lite lugnare och Kundaliniyogan dig
som också gillar lugnet men är i bättre form.

Våra kurser är mycket populära och brukar bli fulltecknade så det kan vara bra att anmäla sig i god tid.

Se mer: Kurser - Schema

mod-hel-halv

Hel & halvdagar

Här kan du finna våra endags kurser som passar både dig som yogat tidigare och för dig som är nybörjare.

Hel och halvdagar med yoga ger en fördjupad yogaupplevelse som håller i sig länge!

Se mer

mod-resor

Resor & Retreater

Yoga Nu anordnar sedan 10 år mycket uppskattade retreater både i Sverige och utomlands.

Stockholms skärgård – egen ö med kajaker, vedeldad bastu och yogarum med utsikt över havet!

Gotland - boende på stranden med solnedgång ner i havet!

Yoga & Hund på Österlen - Njut av äppelblommor i maj eller ljumna dagar i augusti. Ta med hunden för lite Doga!

Se mer

mod-barn

Utbildning i barn & ungdomsyoga

Riktar sig till dig som arbetar med barn och ungdomar eller bara vill dela med dig till egna barn, vänners barn eller barnbarn!
Det är nu sjunde terminen Yoga Nu erbjuder denna utbildning och hittills har över 400 förskole pedagoger, lärare och privatpersoner utbildat sig hos oss och leder nu yoga på förskolor och skolor.

Se mer

mod-terapi

Yogaterapi & Enskild yoga

Lider du av obalanser så som högt blodtryck, stress, sömnproblem, oro, svårt att fokusera eller kanske ont i rygg och nacke?
Studier och forskning visar att regelbunden yoga har långtgående effekter på många obalanser i kropp och själ.

Se mer