logga

 • Hem
 • Hel & Halvdags kurser

Vårens hel och halvdagar


 

Gong fr filmenYoga & Gong 
söndag 8 maj 
kl. 16.00-18.00

Kostnad 400 kr
Inga tidigare erfarenheter av yoga eller gong behövs. Kom och prova om du är nyfiken! 
Underbart skönt och välgörande.🥰 Gongens vibrationer ökar lugn och ro responsen i nervsystemet via ett ökat påslag av parasympatikus. Det ger kropp och psyke mer utrymme till djup återhämtning och läkning. Vi förbereder kropp och psyke med ett yogapass som öppnar för Gongens vibrationer. Gongen som historiskt använts för healing i tusentals år.

Anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 0708-301616

Scrolla neråt för mer information.

Yoga & Gongmeditation

Yoga & Gongmeditation 

Gong i solsken IMG 9931Fördjupa din yogaupplevelse och låt gonggongens vibrationer skapa fullständig avslappning med långtgående effekt.  

Vi startar med ett yogapass och avslutar med att liggande lyssna till Gongen.

Ingen tidigare erfarenhet behövs.
Gong är ett av våra äldsta instrument som har använts i tusentals år för att öka och fördjupa den mänskliga medvetenheten. Den påverkar kroppen och alla dess energibanor. Den löser upp spänningar, blockeringar och stimulerar cirkulation. Resultatet är att känslomässig energi och känslor som är bundna i kroppen omstruktureras. Gong skapar djup avslappning, frigör sinnet från ältande tankar. Gong öppnar garderoben och vibrerar ut gammalt skräp som t ex undanstoppade känslor, som i sin tur påverkar din grundläggande attityd, självkänsla och kroppshållning.

Kostnad: 400 kr  Lärare: Åsa Gustavsson

Anmälan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Man använder sig av Gongens ljud i association till ett Yoga pass i syfte att skapa ett tillstånd av spontan meditation och terapeutisk avslappning, som öppnar upp rörelsen av Prana/livsenergin genom kroppen. Därigenom möjliggör man självläkning och uppvaknandet av medveten förändring och möjligheten att komma i kontakt med sitt inre. Gongens ljud berör sinnen som man oftast aldrig annars kommer i kontakt med. Den påverkar vårt nervsystem, den öppnar upp, stillar och återhämtar hela sinnet, kroppen och själen.
Efter ett yoga pass har man skapat ett fritt öppet flöde av energi i kropp och sinne. I detta tillstånd möjliggör man djupavslappning och meditation. Det är i detta tillstånd gongen gör sin verkan genom att rensa/städa upp i det undermedvetna, lösa upp energiblockeringar – allt det som hindrar oss från att komma i kontakt med vårt inre. Upplevelsen av en gong meditation blir därför olika beroende på hur vårt flöde av energi ser ut, hur våra eventuella energiblockeringar ser ut. Syftet med en gong meditation är likadant, att eliminera spår av emotionellt återkommande energiblockeringar i kroppen, genom att leda lyssnaren till yogiskt neutralt tillstånd kallat Turiya. Ju mer avslappnad vi är - ju mer lugnet i andningen är – desto mer fördelar av gongens vibrationer kan vi ta åt oss

Läs mer

Yoga en hel söndag - Endagsretreat

Höstväg
YOGA MEDITATION ANDNING OCH ÅTERHÄMTNING
Söndag 24 oktober 9.30-15.30

Vi kommer under denna heldag göra yogapass och en mängd olika meditationer, bland andra en längre stunds Gongmeditation. Gongens ljud vibrerar via luften in i kropp och sinne vilket ger lugn och balans. Andningsmeditationerna påverkar direkt nervsystemet som i sin tur påverkar stresshormonerna i kroppen och allt ger mer lugn och ro.
Olika meditationsformer passar olika bra för olika människor och olika perioder i livet. Här blir ett tillfälle att själv upptäcka vad som kan passa just dig. Min förhoppning är att du tar med dig meditationen hem till vardagen. Det blir också tillfälle att reflektera över vad som eventuellt skapar stress i din vardag. Att medvetandegöra det kan ge en betydligt större klarhet i vad som kan gå att förändra. Ofta är det de små upprepande situationerna som vi inte riktigt har koll på… Eller tror är för små för att ha betydelse.

Ingen tidigare erfarenhet av yoga och meditation behövs.

Läs mer

3 söndagar - yoga 40 dagar

buddha i sno

Inga datum inplanerade för tillfället.

En kurs på 3 halvdagar spritt på 7 veckor med "yogaläxor" mellan träffarna

Är du nyfiken på att undersöka vad yogan kan ge om man utövar den mer än en gång i veckan? Lider du av obalanser så som högt blodtryck, stress, sömnproblem, oro, svårt att fokusera eller kanske ont i ryggen? Eller kanske bara vill se vad det kan ge att göra en stunds yoga varje dag? Vill du ha hjälp att komma igång med den egna disciplinen att verkligen göra yoga hemma? Då är detta något för dig!

Yogan säger att för att ta reda på vad yoga har för djupgående effekter bör man utöva den en stund varje dag. Att göra samma pass 40 dagar i sträck ger en förändring där kropp och psyke får en fantastisk möjlighet att läka sig själv. Yogan ges en chans att hitta in i kropp och psyke som ger djupgående förändring till mer balans.

Under tre tillfällen träffas vi för att få en rejäl dos yoga. Vid första tillfället skapas en struktur för hur utövandet hemma ska se ut. Du får tillfälle att ta reda på vad just du önskar ha mer och mindre av i din vardag för att komma i mer balans. Små förändringar kan göra stor skillnad. Passet som sedan ska göras hemma kommer att vara 15-45 minuter långt beroende på vad som kan vara realistiskt för dig i din vardag. Studier visar att kortare stunder till och med kan ha en djupare påverkan.

Vid återträffarna fördjupas yogaupplevelserna och du får tillfälle att reflektera över hur det går med "hemmayogan" och lite mer kunskap om hur yogan ser på saker och ting. Sista träffen knyter vi ihop påsen och ser hur det gått. Hur känns det nu, vad har funkat, hur kan man gå vidare?

Varje tillfälle avslutas med en lite längre stunds Gongmeditation.Gongen med sina 72 tusen vibrationer vibrerar igenom ditt nervsystem och skaparen inre massage som lugnar ner och ger avslappning. Det ger yogan än större möjlighetatt hitta sin väg in i just dig med all sin helande potential!

Kostnad: 1.850 kr som inkluderar material med bland annat 2 cd:n för "hemmayogan" samt te och frukt vid träffarna.
Tid: 10.00-14.00
Lärare: Åsa Gustavsson
Anmälan: 0708-301616 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   

 

Senaste aktuellt

 • Sommar på Yoga Nu 2022-02-03

  Sommarens yogaresor ☀️ går till Stockholms skärgård och...

 • Vinter på Yoga Nu 2022-01-02

  Foto Jacque Montel Yogakurserna är igång. De flesta är...

 • Yoga i juletid 2021-11-21

  Hej! ❤️ På torsdag 30/12 denna vecka och på...

 • Höst på Yoga Nu 2021-08-27

  HÖSTLOV vecka 44  1 november till 5 november Nya...

mod-jobbet

Yogakurser

Yoga Nu erbjuder Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga, även kallad Mediyoga.
Mediyogan passar dig som behöver ta det lite lugnare och Kundaliniyogan dig
som också gillar lugnet men är i bättre form.

Våra kurser är mycket populära och brukar bli fulltecknade så det kan vara bra att anmäla sig i god tid.

Se mer: Kurser - Schema

mod-hel-halv

Hel & halvdagar

Här kan du finna våra endags kurser som passar både dig som yogat tidigare och för dig som är nybörjare.

Hel och halvdagar med yoga ger en fördjupad yogaupplevelse som håller i sig länge!

Se mer

mod-resor

Resor & Retreater

Yoga Nu anordnar sedan 10 år mycket uppskattade retreater både i Sverige och utomlands.

Stockholms skärgård – egen ö med kajaker, vedeldad bastu och yogarum med utsikt över havet!

Gotland - boende på stranden med solnedgång ner i havet!

Yoga & Hund på Österlen - Njut av äppelblommor i maj eller ljumna dagar i augusti. Ta med hunden för lite Doga!

Se mer

mod-barn

Utbildning i barn & ungdomsyoga

Riktar sig till dig som arbetar med barn och ungdomar eller bara vill dela med dig till egna barn, vänners barn eller barnbarn!
Det är nu sjunde terminen Yoga Nu erbjuder denna utbildning och hittills har över 400 förskole pedagoger, lärare och privatpersoner utbildat sig hos oss och leder nu yoga på förskolor och skolor.

Se mer

mod-terapi

Yogaterapi & Enskild yoga

Lider du av obalanser så som högt blodtryck, stress, sömnproblem, oro, svårt att fokusera eller kanske ont i rygg och nacke?
Studier och forskning visar att regelbunden yoga har långtgående effekter på många obalanser i kropp och själ.

Se mer